KRO Taalstaat

Achter de microfoon

Marcel Seelen in ” De Taalstaat”  op NPO Radio 1 

De zoektocht naar de Beste Leraar Nederlands is een jaarlijks terugkerend initiatief van De Taalstaat en Onze taal en wordt ondersteund door onderwijsorganisaties in Nederland en België.

Marcel Seelen werd in 2015 opgegeven door een ouder uit de 8e klas. Als vijfde kandidaat reisde hij met die ouder en een viertal leerlingen (twee uit de 7e en twee uit de 8e klas) naar de studio van radio NPO1 in Hilversum. Voor hem was het,  net als voor alle andere kandidaten, toch wel een spannend moment: in amper een paar minuten tijd moest hij zijn manier van lesgeven zo goed mogelijk belichten. Hij wist zich daarbij gesteund door het enthousiasme van zijn leerlingen. 

Natuurlijk hoopten ouders en leerlingen van de vrijeschool in Roermond  vurig dat Marcel Seelen een plaats bij de laatste drie zou bemachtigen, of liever nog,  de verkiezing zou winnen! Op zaterdag 16 maart maakte de jury tijdens het radioprogramma de drie genomineerde kandidaten bekend uit wie minister Jet Bussemaker de uiteindelijke winnaar bekend maakte. Er was zeker enige teleurstelling toen zijn naam tijdens het moment suprême niet werd genoemd, toch overheerste vooral de fijne herinnering aan een bijzonder moment achter de microfoon, onder leiding van de legendarische Frits Spits. 

Nog eens naluisteren? Klik hier voor de uitzending Voor de leerlingen was het een geweldige ervaring: ze werden rondgeleid in het NOS-gebouw en mochten zichzelf laten fotograferen als presentator in het decor van het NOS journaal!